Snart semester..

Ja! Tamigfasiken, när denna arbetsdag är över så har man semester i fyra veckor och det ska bli så underbart skönt! Hitta på lite vad som helst, slappa, umgås och bara vila upp sig. När man kommer tillbaka från semestern så är det ju dags att förbereda för kontorsflytten, så då blir det fullt upp igen. Bara kasta sig in i elden igen. :)

Och.. På tal om flytt.. Lägenhetsbytet blev godkänt! :D:D Vi flyttar i september, YAY! :D

Nu ska jag sätta fart och fortsätta jobba iaf, tagit en liten paus med BOFH o allt. Skriver mer sen, tjo!

Ännu en händelselös dag

Usch ja, jag bara sitter här som en deghög och väntar på att nåt ska gå sönder eller nån ska behöva hjälp med något. Tror inte jag varit utanför mitt kontor mer än två gånger idag (dassbesök borträknat :P). Det är lite illa. Sitter bara här och lyssnar på musik och filosoferar för mig själv, kollegan min är ledig för resten av veckan. Bara två dagar kvar tills semestern.. nästan så jag sitter och räknar timmarna dit, det är lite illa kanske. Men fasen vad skönt det ska bli! Och förhoppningsvis så kommer vi kunna gå på liseberg en vända också, det ser jag fram emot. Var så jäkla roligt förra året.

Vad händer mer under semestern.. Hm, jo justeja, lillbrorsan min kommer ju ner och hälsar på över nån dag, det ska också bli roligt. Inte träffat honom på hur länge som helst.. senast var väl kring jul, tror jag. Men men.. Nu ska jag försöka hitta nåt mer meningslöst att fördriva tiden med. Hojt! :)

Jahopp. Ännu en dag har flutit förbi..

Lär väl skriva nånting annat för att kontra mitt negativa inlägg sist, antar jag. Dagen har väl flutit förbi ganska snabbt idag även fast det inte hänt ett smack på jobbet. Har suttit och stirrat mest, jäkligt trist. Men det är skönt med såna dagar ibland också, när det inte är alldeles för mycket stress.

Vad händer nu idag då? Inte mycket, förmodligen. Ska dra hem alldeles strax, väntar bara på att telefonen ska ringa så man kan möta upp Hayley på stan för att åka hemåt.

Trådlöst är underbart..

Äntligen har man blivit färdig med WLAN-lösningen på kontoret, så nu kan jag sitta vart som helst i våra lokaler och jobba! Man lär ju dra nytta av laptopen lite då och då, annars är det meningslöst att ha en. :)

Jaha, vad händer mer då.. Ptja, detta är ju sista veckan innan man går på fyra veckors semester, fasen va skönt det ska bli. Synd att kronofogden tar större delen av min lön imorgon så man inte har råd att göra ett skit, men det får väl gå ändå. Sitter här och kokar just nu. Hade sett fram emot så mycket, men allt det kan man ju glömma nu. Får väl slöa i fyra veckor eller nåt sånt. Kanske korta ner semestern med en vecka eller nåt iofs, kommer ju få mini-lön i augusti annars, det vore ju dumt. Är det nånting som jag verkligen avskyr så är det att oroa sig för pengar, det finns seriöst inget värre. Har gjort det i hela mitt liv, med tanke på att aldrig haft det bra ställt. Inte ens nu när man har ett fast jobb så klarar man sig bra, pga alla skulder som man dragit på sig som fattig. Fy fan. Ibland vill jag bara ge upp och bo i ett skjul nånstans, så kanske man har råd att unna sig nåt lite då och då.

Dator fixad..

Jupp, nu var den datorn ominstallerad från scratch, och fungerande som den skall. Gick smärtfritt, tack och lov.. Brukar stöta på en massa krångel med drivers annars, men nu fanns allting på plats från början. En till fråga till eventuella läsare, finns det någon som har erfarenhet av att bygga datorhall/server-rum? Jag är själv mitt i en sådan process inom jobbet, och man stöter ju på lite små fällor här och där, så tips mottages varmt!

Snart åka hemåt igen och börjar fixa i ordning lite käk kanske. Låter som en riktigt bra idé. Frågan är ju bara vad som ska ätas, det lutar åt budget-middag idag (läs: nudlar). Hoj på er!

Dagens fundering..

Finns det några linux/unix/bsd intresserade inom blogg.se's community? Eller är jag den enda som hittat hit? Vore skoj att hitta folk att diskutera open source osv med i vilket fall som helst. Kommentera gärna om intresset finns! Personligen så brinner jag för F/OSS :D

www.planethosting.se

För er som inte vet det ännu så har jag ett litet projekt på gång, nämligen web/shell-hosting, o det går under namnet planethosting. Sidan är www.planethosting.se som synes i rubriken.. Däremot har jag väl inte kommit sådär jättelångt ännu med det, men man kan faktiskt ta kontakt med mig direkt om man nu skulle vilja ha någon hemsida eller ett linux-skal för en billig penning.

Väckt av systemet

Ja, blev väckt av min telefon kring halv nio i morse, massa varningar som trillade in som sms. Varningar från jobbet dvs.. En burk som hade dykt. Gick att fixa hemifrån dock, så det var ju skönt. Men somna om var ju ingen större idé, har suttit här sen dess. Fröken kom precis upp också, jag väckte ju henne visserligen, men ändå.. Började bli ensamt ju!

Jahaja, vad står på dagens agenda? Fixa fram en installations-skiva så man kan åtgärda lite datorproblem, bland annat. Får ta och kolla på det snarast. Men först är det nog lite mer slöande och lite frukost som gäller skulle jag tro. Skriver kanske mer sen, tjohej!

Jahaja, lördag.

Mhm, lördags "morgon" nu då. Precis slängt i första lasten i tvättstugan, o det var la på tiden nu kanske, har ju knappt ett par strumpor ens. Hur firade man midsommar då? Jo, var på en riktigt trevlig mini-släktmiddag, med mycket god mat och gott sällskap! :)

Nånting jag verkligen inte kan förstå är hur folk kan skriva tonvis av blogposts varje dag, hur kan man ha så mycket att skriva om? Personligen får jag verkligen kämpa för att hitta nåt att skriva om, även om det bara är ett inlägg om dagen. Jag antar väl att jag inte är så kreativa som vissa andra då, eller nåt sånt. Men jag måste ju hitta nånting åtminstonde, kanske får bli sånt där trökigt tekniskt ;)

Men men, det var allt för denna gång. Nu börjar man bli lite sugen på frukost... Hojt!

Jahupp, ett till inlägg då..

... Tamigfan! Lär ju inviga nya laptopen :) Får ta och lägga upp bilder på den senare, men jag kan då säga att det är den minsta jag någonsin använt, 11" skärm och under 0.9kg med batteri. Helt underbar är den! Ingen monster spel-maskin direkt, men det är ju det man har stationära datorn till. Den här laptopen innebär att jag slipper paja axlarna när man bär den dag in o dag ut för jobbets skull. ^^ Fortfarande lite svårt med det lilla tangentbordet dock, men det ger nog med sig förr eller senare.

Jaja, nu har jag skrivit TVÅ hela inlägg! På samma dag! Galet :)

Fascist's R us!?

Jahaja, ja, ni förstår nog vad jag pratar om. Hur i helsike kan regeringen rösta igenom ett sådant förslag som FRA-lagen? Att utan tillstånd kunna läsa igenom våran epost, och även lyssna på telefonsamtal, utan vettig anledning? Nej, jag trodde aldrig jag skulle få se den dag då jag skäms över att vara svensk. Fy, rent ut sagt. Det här tar oss till snäppet värre än USA, till och med. Där lär myndigheterna skaffa ett domstols-tillstånd innan dom börjar avlyssna något. Nånting riktigt skumt ligger bakom det här, det är jag nästan bergsäker på.

Men jaja, mitt första inlägg kanske inte blev så vidare positivt, men, det är iaf ett inlägg! :)

RSS 2.0